top of page
  • Atma Amenti

Iscjeljujuće ruke


Na rukama se nalaze završeci živaca koji odgovaraju pojedinim organima i emocijama. Ti završeci živaca odgovaraju i centrima u mozgu kao i završecima živaca u stopalima. To znači da je sve povezano kroz cijelo tijelo. Ruke su tijekom dana dostupniji dio koji koristimo te kroz svakodnevne radnje (pranje ruku, pri pisanju, u autu itd.) možemo si pomoći da se bolje osjećamo.


Energija, vibracija i frekvencija postoji u našem tijelu. Ravnotežu održavamo na razne načine: putem prehrane, kretanjem u prirodi, unosom tekućine u tijelo, meditacijom, svjesnim disanjem, pa tako i upijanjem boja iz okoliša, zraka, osjeta vjetra na koži.


Samoopažanje ( proprioceptivno opažanje) preko „unutarnjeg osjetila”


Preko bližih osjetila ( tjelesni osjet- somatosenzorni – bazalni osjet) opažamo vlastito tijelo.

Tjelesni osjeti – miris (olfaktorni osjet), okus ( gustatorni osjet), dodir ( taktilni osjet)



Putem taktilnog osjeta potičemo energiju u tijelu i organima na uravnotežen rad. Dok peremo ruke stimuliramo završetke živaca te podižemo razinu budnosti i opuštenosti tijekom dana. Ako osvijestimo i duboki udah i izdah u našem tijelu se dogodi novitet, smanjenje stresa. Te mirnije stanje uma i tijeka misli. Poznato je da tijelo pamti pa tako svaka naša misao pohranjuje se u određene dijelove tijela, organa, te se u stresnim situacijama aktivira putem emocija ili misli koje se sjedinjuju i nastaje određena bura u nama.




Crtanje iscjeljujućih ruku osmišljeno je kako bismo na kreativan i opušten način izvukli najbolje za sebe. Boje nose određenu frekvenciju, energiju i vibraciju. Dok crtamo kao i u prirodi oslobađamo se stresa i podsvjesnih zaboravljenih stvari. Pažnju usmjeravamo na prirodno disanje,pratimo linije na papiru, upijamo boje, opažamo novitete u nama putem raznih linija koje izvodimo prema spontanom osjećaju. Dodajemo simbole koji pojedincu nešto znače (sunce, pužnica, kuća i td..)Također se osjeti protok energije u rukama s obzirom na to da smo smireni i pažnja nam je usmjerena na ruke i njihovu važnost. Ruke umiruju ako ih položimo na središte prsiju. Ili bilo koji dio tijela dajemo ponudu vlastitoj energiji da se aktivira te time pomognemo sebe a često i nekoj nama dragoj osobi da se bolje osjeća, zdravije i prihvaćeno. Ciklus crtanja je 21 dan koliko je potrebno da usvojimo određene novitete i naučimo primjenjivati u svakodnevnom životu. Pristup crtanju je opušten, te izvlači potencijale za koje nismo znali da su u nama ili nismo vjerovali u to.








bottom of page